Mesajı Okuyun
Old 27-12-2008, 19:13   #26
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Nur Deniz
Neden herkes garipseyen yorumlar yapmış anlamadım.

Görüntü elbette önemlidir.

Derin dekolteli kıyafetler giyinin demiyorlar ki, kadınlığınızı kullanın der gibi.

Yüksek topuk derken de ince , uzun ve rengarenk taşlı ayakkabılardan da bahsedilmiyor. Ama bir çok ciddi görünen topuklu , ses çıkarmayan ayakkabılar olduğunu da biliyoruz.

Kot pantolon ve bakımsız görünen kirli sakalla da adliye ye gitmek ne kadar doğru bunu da sormak gerekli.

Ben avukat olsam..

Her duruşmaya gittiğim gibi giderim.

Yazsa elbise, az topuklu ayakkabı ya da yaz için pantolonla uygun gömlek.

Kışsa diz ya da diz altı etek ya da ceket. Çok ince olmayan çizme.

Ve az makyaj.

Bunun eleştirilecek nesi var , halen anlamış değilim.

Askılı kıyafet, çok düşük belli pantolon, kapri pantolon, kirli bakımsız sakal, diz üstü mini sayılabilecek ve boyu oldukça kısa bayanların abartılı topuklu giymeleri (hele ses çıkartanlarından) oldukça garip bence.

Güçlü görünmeli bence de insan her yerde. Dimdik durmalı.Her insanın mağdur olabilir . Nadir insanlar hem mağdur hem güçlü olur.

Sayın Nur Deniz,

Benim, özgür iradesi ile topuklu ayakkabı giyen, dolgulu sütyen kullanan kadınlara hiçbir itirazım bulunmamaktadır. Ama bunun bir hukuk firması tarafından, çalışanlarına çaktırmadan dayatmasına karşıyım. Bunun bilimsel teranelerle söylenmiş olmasının hiçbir önemi yoktur. Bir dayatma sözkonusudur. Kadının meta olarak görülmesinden başka bir şey değildir. Hukuk firmasının bu görüşünü öğrenen çalışanlar, rızaları olmasa da işlerine devam edebilmek için dolgulu sütyen kullanmak zorunda kalacaktır. Aksi mümkün değildir.

Buna benzer uygulamalar, Türkiye'deki ünlü(!) hukuk firmalarında da uygulanmaktadır. Kadın avukatlara nasıl giyinecekleri öğretilmektedir(!). Örneğin bir firmada, her kadın avukatın işyerindeki gardrobunda döpyes bulundurma zorunluluğu vardır. Yine başka bir firmada erkek avukatlara sabahları kapatıcı(Tabiri doğru kullanamayabilirim)sürülmektedir.

Ben avukatların pejmürde gezmesini savunmuyorum. Duruşmalara kot pantolonla giren meslektaşlarımı da eleştiriyorum. Avukatın nasıl giyineceği, meslek kuralları ile belirlenmiştir. Firma yöneticisi olarak, bir avukata kravatla duruşmalara girme zorunluluğu getirebilirsin. Ancak dolgulu sütyen takmasını isteyemezsin.

Not:Firma kelimesi bilinçli olarak ısrarla kullanılmıştır.