Mesajı Okuyun
Old 18-12-2008, 18:42   #2
suaslan

 
Varsayılan

her yıl giriş çıkış yaptırılmasının hukuki anlamda herhangi bir değeri yoktur zira iş yasasının 11/2. maddesi açıktır.
"Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme) yapılamaz. Aksi halde iş sözleşmesi başlangıçtan itibaren belirsiz süreli kabul edilir.

Esaslı nedene dayalı zincirleme iş sözleşmeleri, belirli süreli olma özelliğini korurlar
."

iş akdi devam ederken yıllık izin ücretlerini talep edemezsiniz. iş yasasının 59. maddesi
" İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi halinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zamanaşımı iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar." demektedir. yani kullanılmayan izinlere ilişkin ücretleri ancak iş akdinin feshi halinde isteyebilirsiniz.
Eğer her yıl işveren değişiyor ise yani şirketler değiştiği halde işçi aynı işi yapmaya devam ediyor ise bu durumda alt işveren üst işveren ilişkisinde muvazanın varlığından söz edilebilir. işçinin çalıştığı süre sosyal güvenlik kurumuna tam olarak bildirilip ödeniyor ise açacağınız dava hizmet tespiti değildir. ancak işçinin başından beri asıl işverenin yani belediyenin işçisi olduğunun tespitini isteyebilirsiniz.