Mesajı Okuyun
Old 16-12-2008, 23:10   #37
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan caner87
Eğer bir af gündeme gelirse mağdur vekili olup etkin davrandığını düşünenler sistem gereği etkilerini kısa süre göstermiş olacaklar.

Avukatın etkisini suçluyu dışarı çıkarma yetisi ya da suç işleyene beraat kararı çıkartabilmek olarak düşünüyorsak bu her münferit olaya göre değişir.

....
.
Tabi hakimleri de etkilememek gerekir
























Alıntı yaptığınız cümlelerinize, birebir katılıyorum.

Af konusu evvelce de THS forumlarında defalarca tartışıldı. Af dendiğinde aklıma düşen ilk çağrışım, "Af kapsamında takdiri lazım gelecek dosyalarda, ister yakınan vekili, ister sanık müdafii sandalyelerinde görev alan meslektaşlarımla sınırlı değil, en az onlar kadar kararı veren yargıç, mütalaa veren savcı, hazırlık safahatinde titizlikle araştırmasını yapan savcı, savcı adına hareket eden kolluk teşkilatı, gözü yaşlı mağdur/yakınan ve dahi aile bireyleri,hatta hatta, bir vakit boş yere endişe taşımış sanık yan ile dahi(!), ALAY EDİLDİĞİ " düşüncesidir.

Yargının,-Elbette tüm diğerlerinin de ama en çok:- YARGICIN hükmünü alaşağı eden, tanımayan; AF DÜZENLEMESİ.

Hele ki muhtemel alt gerekçesi: Cezaevlerinin doluluğu...

Neden suç işledin sorusunu bir vakit sormuş olmaktan VAZGEÇMEKLE EŞDEĞER bakış açısı. Ben suçla neden etkin biçimde mücadele edemiyor, yahut edemediysem de suçluları barındıracak CEZAEVİ KAPASİTESİ OLUŞTURMA YETİSİNDEN DAHİ YOKSUN OLDUĞUMU nasıl rahatlıkla deklare edebiliyorum, sorusunun sorulmayışı. -Varsayalım ki soruluyorsa da, umursanmayışı-...

***

Böylesi durumlarda, ceza davalarında avukatın etkisi yüzde kaçtır şeklinde bir sorunun kavram içeriğinin tümüyle boşalıp, anlamsızlaştığı gerçeğinden hareketle, çok daha vahim olan;

-Acaba "YARGICIN ETKİ YÜZDESİ KAÇTIR" ? sorusunun sorulması gerektiğine inanıyorum.

(Ki bu noktada öyle sanıyorum "hatra binaen" %1'lik bir değer dahi biçemiyoruz)


Saygılarımla...