Mesajı Okuyun
Old 16-12-2008, 18:45   #1
Avukat_A.K.

 
Varsayılan Asil BorÇluya RÜcu

Sayın meslektaşlarım, müvekkilim bir arkadaşının bankaya olan borcu için kefil oluyor. Asıl borçlu başka yere taşınıyor ve borç müvekkilimden talep ediliyor. O da 3500 ytl lik borcu taksitler halinde ödeme konusunda bankayla anlaşıyor.

Sorum şu ki; 1500 ytl yi ödedi ve ödediğine dair bankadan belge alacak. Bu kısım için icra takibi yapmak istiyoruz. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Farklı bir fikri olan varsa belirtmesini rica ediyorum.

Diğer kısmı da 3 ay sonra ödeyecek olduğunu düşündüğümüzde takip talebinde ne kadarlık kısım istemeliyiz asıl borçludan? Diğer 2000 ytl lik borcu ödediğinde bunun için ayrı takip mi açmamız gerekecek? Bu halde de 2 takip açılmış olacak aynı konuda, gerçi mükerrer tahsilat olmayacak ama 2 kez takip açılış masrafı ödenecek. Veya 3500 ytl yi belirtsek ama fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutarak 1500 ytl istesek bu halde de doğmamış bir borcun olduğu iddiası gündeme gelebilecek, çünki henüz müvekkilim ödemede bulunmadı bu kısım için ve rücu hakkı doğmadı. Bu konuda ne yapılması gerektiğini belirten meslektaşlarım olursa sevinirim.

Teşekkür ederim...

Saygılarımla...