Mesajı Okuyun
Old 15-12-2008, 10:04   #6
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
İdari para cezasının geri alınması için kuruma talepte bulunmalıyız o halde.
Bir yandan idare mahkemesinde 15 içinde iptal davası açarken öte yandan cezayı veren kurumdan cezanın geri alınmasını talep edebilirsiniz. (Ama kuruma yapılan başvuru iptal davası süresini kesmez, durdurmaz.) Kurumdan böyle bir talepte bulunabilirsiniz ama gerekçeniz nedir? Yukarıda 1 nolu mesajınızda ileri sürdüğünüz olaylar cezanın geri alınmasını gerektirmez. Aynı olaylar idare mahkemesinde açacağınız iptal davasını da kazanmanıza yetmez.
Alıntı:
Ancak idari para cezasına itiraz idare mahkemesine yapılacağına göre bu gibi durumlarda cezayı veren kuruma nasıl bir taleple gitmeliyiz.
Gerekçeniz varsa dilekçeniz hazır demektir.
Alıntı:

Söz konusu ceza mahkemeye taşınsa bile öncelikle ödenmesi gerekmez mi, ödemeyip de mahkemeye itiraz edilse ya mahkeme aşamasında ön koşul olarak ya da kamu alacaklarının takibi gündeme gelmez mi?
4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 19. maddesine aykırılıktan 25. maddesine göre idari para cezası kesildiğine göre aynı Kanunun CEZALARDA YETKİ, İTİRAZ VE ZAMANAŞIMI başlıklı 26.maddesine bakılması gerekiyor. Bu maddeye göre iptal davası açılması tahsilatı durdurmaz.

Saygılarımla