Konu: İdari Dava
Mesajı Okuyun
Old 12-12-2008, 17:15   #4
Şanssız

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avukat_A.K.
Sayın meslektaşlarım, bayramdan sonra açacak olduğum bir idari dava var. Sizlerin de bu konudaki değerli görüşlerinizi almak istiyorum. Müvekkillerim (karı-koca), bundan birkaç ay önce A şehrindeki devlet hastanesinde çalışan doktorun özel muayenehanesine gidiyorlar. Doktor gerekli cihazların hastanede bulunması sebebiyle 10 gün sonrasına randevu veriyor. Müvekkilim 1,5 gün aç bırakılıyor ve şekerinin düşmesine rağmen herhangi bir tedavi yapılmıyor. Hastaneden dışarı çıkıp birşeyler yemek istemelerine rağmen güvenlik tarafından zorla tutuluyorlar.

Müvekkilim çok sinirlenip kendisini pencereden atmaya kalkıyor. Sinir krizi geçiriyor. Eşi bayılıyor ve hemen acile götürülüyor halen de tedavisi sürüyor.

Şimdi sorum şu ki, Sağlık Bakanlığı'na karşı A ilindeki idare mehkemesinde dava açmayı planlıyorum.( ?) (Husumet ve yetkili yer olduğundan emin olmak istiyorum.) Ancak ispat sorunu yaşıyorum. Elimizde ağır kusur olduğunu gösteren somut delil olmadığı için davayı kaybedeceğimizi düşünüyorum. Ancak müvekkillerim son derece ısrarlı dava açılması konusunda. Hatta olabildiğince az miktarda tazminat talep edelim ki çok masraf yapmayalım düşüncesindeyim. Malesef fazlaya ilişkin haklarımızı da saklı tutamadığımız için tereddüt yaşamaktayım. Bu konuda bir fikri olan var mı acaba? Veya buna benzer neticelenmiş davası?
Sayın Avukat A K
Böyle bir davada kesin kusurun kanıtlanması gerekiyor bence. Başarıya ulaşması zor gibi duruyor. Sağlık Bakanlığı sekonder bir sinir rahatsızlığının birincil rahatsızlığa eşlik ettiği konusunda savunma bile yapsa geçerli olacaktır. Bu da sinirsel rahatsızlığın adli tıp tarafından tespitini bu da müvekkilinizin çok fazla yıpranmasına sebep olacaktır. Ama müvekkiliniz suisid girişimde bulunduğu zaman yapılan bir işlem ( Tutanak, konsültasyon vb) varsa bu size yardımcı olabilir. Müvekkilinizin oradan ayrılmasının engellenmesi konusuna hakim "zaten sinir rahatsızlığı varmış" şeklinde yaklaşıp, konunun abartıldığını düşünebilir. Yukarıda da yazdığım gibi, o anda yapılan işlem kayıtları size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.