Mesajı Okuyun
Old 04-12-2008, 16:34   #3
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan praetortribunus
kira sözleşmesi 10/04/ 2008 den itibaren geçerli olarak düzenlenmiş.kiracı, bu süre içerisinde sadece 4 kirayı ödemiş ve evden eşyalarını da brakarak çıkmıştır.tahliye taahhüdü var ama sanırım 1 yıl süreli sözleşme bitmeden bir işe yaramaz.bu yüzden kiralayanın evdeki menkuller üzerinde hapis hakkı varmıdır?evi tekrar kiraya verebilmesi için tespit mi yaptırmalı yoksa tahliye davası mı açtırmalıdır?şu anda eve ki,racı çıktıktan sonra hiç girmemiştir

Taraflar arasındaki sözleşme yürürlükte olduğu için, tahliye talepli icra takibi(Örnek-13) yapıp, prosedürü işletebilirsiniz. Akabinde açacağınız tahliye davasını açmakta hukuki yararınız bulunduğu gibi ayrıca zorunluluğunuz bulunmaktadır.

Tahliye taahhüdünün müzayaka altında verilmemesi lazımdır. 1 yıllık sürenin önemi yoktur. Kiracı mecurdayken(Örneğin 15.06.2008 tarihinde) tanzim edilmesi halinde ve 01.12.2008 tarihinde boşaltacağını taahhüt etmesi halinde hemen yarın bu taahhüdü icra takibine konu edebilirsiniz. Ancak ilk kontrat imzalanırken, düzenlenen tahliye taahhüdü geçersizdir.

Hapis hakkı konusunda, benden önceki yanıta katılmaktayım.