Mesajı Okuyun
Old 04-12-2008, 13:19   #1
miraypamuk

 
Varsayılan nüfusta görünmeyen mirasçı

Merhabalar.

Müvekkil 65 yaşındadır ve babası Ali ile annesinin nikahsız birleşmesinden dünyaya gelmiştir. Babası o henüz çok küçükken ölmüştür. Resmi kayıtlarda müvekkiln babası ali olarak görünmektedir. Fakat babası annesiyle evlenmediğinden baba ölüm kaydında çocuksuz olarak görünmektedir. Bu ölüm olayından sonra müvekkilin annesi Ali'nin kardeşi Hüseyin ile evlenmiştir. Yani müvekkilin amcasıyla.
Aradan 50 yıl geçmiştir. Müvekkil babasının Ali olduğunu ispat edip, babasının mirasçısı olmak istiyor. Bu zamana kadar veraset için başvurmamış çünkü Anadolu'nun bir köyünde ömrünü geçirmiş cahil bir bayan. Babasının tarlalarını resmi olarak bölüşmemiş olsalar da babasının kardeşleri ekip biçmekte. Yani bir nevi sahiplenmişler.
Biz veraset davası açtık ve amcaların çoğu öldüğünden amca çocuklarını şahit olarak mahkemede dinlettik. Müvekkilin amca çocukları onun Ali'nin kızı olduğunu bildiklerini ve buna hiçbir itirazları olmadıklarını söylediler. Buna rağmen hakim bizden Ali'nin kardeşlerini ve çocuklarını gösteren bir şema istedi. Oysa müvekkilin Ali'nin kızı olduğunu iddia etmekle biz tek bir mirasçı olduğunu ileri sürmekteyiz. Ben savunduğum şeyin aksine neden kardeşleri gösteren bir şema hazırlayayım ki????
Bu konuda konuyu hakime daha açıklayıcı şekilde özel olarak anlatmalı mıyım yoksa başka bir yol mu izlemeliyim.? Bu konuda yargıtay kararları elinizde varsa ve gönderirseniz çok sevinirim.