Mesajı Okuyun
Old 03-12-2008, 11:21   #1
Devils advocate

 
Varsayılan kayınpederin geline karşı açtığı sebepsiz zenginleşme davası

Sayın Meslektaşlarım,

Karı ve koca arasında suren bir boşanma davası var. Gelin bir kurumda çalışıyor ve kayınpeder gelinin bu kurumda çalışmasının indirim avantajını kullanmak ısteyerek ona araba aldırtıyor. Araba tamamen gelinin ustune (ruhsat,gerekli evraklar vs..). Boşanma davası surerken dogal olarak kocanın butun ailesi geline dusman oluyor ve kayınpederde baska bır mahkemede gelin aleyhine arabın kendisine ait oldugu iddası ile tespit davası açıyor. Dava rededılıyor yargıtayda onuyor. kayınpeder bunun ustune gelin aleyhine sebepsiz zenginleşme davası acıyor. Bu dava yeni açıldı(2008-11). Araba tescil davası ise 2005 yılında açılmıştı ve kayınpeder o dava dilekcesinde arac bedelini kendisinin 2001 yılında ödediğini soylemisti. Sorum;(gelinin avukatı olarak)
1- Sebepsiz zenginleşme davasına zamanasımı iddasında bulunabılırmıyım?Ögrendiği tarihten itibaren 1 yıl kuralından yola cıkarak.

Buna benzer konuyla ilgili elinde yargıtay kararı bulunan meslektaslarımın yardımlarını rica ediyorum. Bu konuyla ilgili farklı dusuncelere de acıgım.Tesekkur ederım