Mesajı Okuyun
Old 01-12-2008, 15:40   #32
Gamze Dülger

 
Varsayılan

Siteye giremediğim bir ara Sayın Saim'in "Siz inanıyor musunuz esnafa mail atan falanca avukata esnaf, "o avukat falanca bankanın avukatıymış" diyerek iş verecek olsun! Ben inanmıyorum. Avukatlık her şeyden önce güven temeline dayanır. Hiç kimse tanımadığı ve esasen tam olarak güvenemeyeceği bir avukata vekalet vermez." şeklinde cevap yazdığını gördüm.

Sayın Saim,

İllerde belki değil, ancak ilçelerde hangi avukata hangi hareketi sebebiyle vekaletname verildiğini duysaydınız eminim "meslekte bir yaşınıza daha girerdiniz"

Bir iki örnek vermek gerekirse;

"Duruşma salonunda duruşmaları izliyordum.Bir ara yanıma bir meslektaşım yanaştı ve davacı avukatının ismini sordu.Meslektaşın ismini verdim.Meslektaşım açıkladı."Müvekkilimin hakime sesini yükseltebilen avukata ihtiyacı var da!"dedi.

İki sene önce bir meslektaşım "Burada hakim reddedebilen bir avukat var mı ? Müvekkilimin böyle bir avukata ihtiyacı var " ..

İki şahıs hakimin odasının kapısında bekliyorlardı.Benden evvel giren meslaktaşımın işi uzun sürdü.Yaklaşık on dakika bekledik.Ardından ben girip beş on saniye sonra çıktım.Kapıda bekleyenler, benden önce odaya giren avukatı tanıyıp tanımadığımı sordu.Vekaletname vereceklermiş!Sordum vekaletname vereceğiniz avukatı tanımıyor musunuz? "Tanışacağız " dediler

İlçe kahvehanesinde, her iki tarafı da ilçenin yerli halkından olan, bir davanın tüm seyrini davalının vekilinin anlattığını ve gelecek hafta dosyanın karar çıkacağını öğrendiklerini müvekkilimden duydum.Müvekkilim "En sonunda davanın bittiğini davacının kaybettiğini söyledi."Ve ekledi zaten onca tanık bu iş öyle olmadı demiş hakim bile bile yanlış karar verecek değil di ya ...."

Küçük yerlerde "Cübbeyi havalandırma tarzınız dahi reklama girebilir" ,duyurulur!

Yani Sayın Saim,
Güvene ne gerek var! Reklam olsun yeter!


Saygılarımla