Mesajı Okuyun
Old 27-11-2008, 15:26   #3
Av.Duygu Işık Behrem

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan onur lengerli
Öncelıkle mevcut faturaya binaen yapılan kısmi ödeme düşülerek bir ödeme emri göndericem bunun bir mahsuru bulunmaktamıdır?
Sayın lengerli,
Mahsuru bulunmamaktadır; yapmanız gereken zaten budur. Zira fatura bedelinin tamamını icra takibine koyacak olursanız, belediye tarafından, ödeme yapılan kısma, ödeme nedeni ile itiraz edilir. Ödeme de Belediye tarafından ispat edilirse zor duruma düşecek olan siz olursunuz. Borç ne kadar ise takipteki asıl alacak meblağı da o olmalıdır.

Alıntı:
Yazan onur lengerli

eğer takibe itiraz edilirse, faturada mevcut bulunan alçı kablo vs.. gibi harcamalrın mahkeme tarafından tespiti nasıl yapılacaktır? örneğin kullanılan elektrik tertibatı ve kablolar duvar panellerinin içerisinde gizlenerek kullanılmıştır. Yada eğer yapılan mimari ve malzemeleri değiştirilmiş ise bunun itiraza etkisi ne olmaktadır?
Öncelikle şunu sorayım, aralarında işe ilişkin hiçbir yazılı sözleşme vs. yok mu? Elinizde sadece faturalar mı var? Eğer sözleşme yok ise ve sadece faturalar varsa; faturalara 8 gün içinde itiraz edilmemiş ise faturanın içeriği Belediye tarafından kabul edilmiş sayılır. Şayet fatura içeriğinden kullanılan malzeme anlaşılıyor ise öncelikle bu işinize yarayabilir. Diğer bir deliliniz de Sayın arafın belirttiği gibi tedarik ettiğiniz malzemelere ilişkin aynı dönemli faturalarınız, buna ilişkin defter kayıtlarınız vs.

İş bilirkişi incelemesi aşamasına gelir ise o zaman burada beyan ettiklerinizi Mahkemeye de beyan edeceksiniz örneğin kullanılan elektrik tertibatı ve kabloların duvar panellerinin içerisinde gizlenerek kullanıldığını...gibi gibi; inceleme de buna göre yapılacak. veyahut rapor bunları içermez ise rapora bu yönden itiraz edeceksiniz. Ama sonucu takdir edecek olan elbette yine Mahkemedir