Konu: Nafaka
Mesajı Okuyun
Old 25-11-2008, 15:25   #2
Av.Yasar SALDIRAY

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım burada sizin de belirttiğiniz gibi nafaka için bence talepte bulunmanız gerekli.Burada anne ya da durumları elverdiği ölçüde baba çocuk reşit olana kadar hatta eğitim devam ediyorsa reşit olduktan sonra da nafaka vermekle yükümlüdür.

Fakat burada velayetin kime verildiği de önem arzedecektir.Zira eğer ki çocuk karşı tarafa verilirse elbette ki nafaka bağlanmayacaktır.

Burada şahit dinleterek iştirak nafakasını talep etmenizi öneririm.

AYRICA İŞTİRAK NAFAKASI TALEBİ OLMASA BİLE İLERDE VELAYETİ KENDİSİNE VERİLEN EŞ İŞTİRAK NAFAKASI TALEP EDEBİLİR.


T.C.
Y A R G I T A Y
2.HUKUK DAÝRESÝ
SAYI:

ESAS KARAR
2004/14860 2005/176
Y A R G I T A Y I L A M I
MAHKEMESİ :Gebze Aile Mahkemesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.

Dava Türk Medeni Kanununun 166/3. maddesine dayanmaktadır. Tarafların hakim huzurunda müşterek çocuk Cangiray için iştirak nafakası takdir edilmemesi yolundaki beyanları boşanma hükmünün kesinleşmesinden sonra, velayet kendisine verilen tarafın ileriki yıllarda iştirak nafakası istemesine engel olmaz. Tarafların anlaşmalarındaki bu yöne ilişkin müdahale yerinde değildir. Koşullarý oluştuğundan boşanmaya karar verilmesi gerekirken, yazılı şekilde reddi bozmayı gerektirmiştir.

SONUÇ:Hükmün açıklanan nedenle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 10.01.2005 (Pzt.)