Mesajı Okuyun
Old 22-11-2008, 14:46   #1
KILIÇ

 
Varsayılan güvenlik kamerası kayıtlarından işletme sahibinin sorumluluğu?

Merhabalar sakın meslektaşlar.
Organize bir hırsızlık şebekesi olduğunu düşündüğümüz insanlar, aynı saatlerde bir parkın otoparkında dört hususi aracın camlarını kırarak hırsızlık yapıyor, söz konusu park yeri güvenlik kamerası tarafından izlenmekte ancak ne hikmetse tüm gün çalışan kameralar hırsızlık yapılan dakikalarda kararmış, buna sebep olarak dışardan kablolara yapılan bir müdahale işletme sahibi tarafından ileri sürülüyor. Böyle bir durumda gerekli dikkat ve özenin göstermemesi, kabloları bu kadar kolay erişilebilecek şekilde bulundurması tazminat taep etmemizi sağlar diye düşünüyorum ancak tabiki hakimin takdiri ve bilirkişi raporu bu nokta da belirleyici olacaktır. Sayın meslektaşlar sizin de hukukçu gözüyle yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca aynı parkın güvenliği de özel bir güvenlik şirketi tarafından sağlanmakta, güvenlik görevlileri tüm parkın yetki alanları içinde olduğunu ancak parka bitişik otoparkın park sınırları içinde olmadığını iddia etmektedirler, parkın fiziksel şartları dikkate alındığında otopark söz konusu mekanın en az oturma yerleri kadar bir parçasıdır. Özel güvenlik şirketi elemanlarının da sorumluluğu en az ortalama bir güvenlik elemanından beklenen dikkat ve özeni göstermemek boyutundadır kanaatimce, haklarında da şikayette bulunmayı düşünüyoruz. Bu nokta da sanırım parkın planlarını belediyeden alabiliriz, ancak belediye dışında bir yerden park planlarını bulabilir miyiz?
Suçun işlendiği saatte derhal çalınan kredi kartları için telefon edilmesine rağmen şifreli kredi kartlarından alışveriş yapılmış, bankanın sorumluluğu nedir? Ayrıca şifre sorması yada kimlik kontrolü yapması gereken dükkanın bunları yapmadan çalıntı kredi kartıyla alışveriş yaptırması da suç değil midir?

Yorumlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim.