Mesajı Okuyun
Old 17-11-2008, 19:12   #1
avukatmsd

 
Varsayılan Bİlgİsayara Gİrmek ???

Arkadaşlar bir müvekkili beraat ettirmek için yardımlarınıza ihtiyacım var. Sorunu kısaca özetleyeyim. Bir şahsın kredi kartından 3-4 günlük süreçte çeşitli miktarlarda internet üzerinden alışverişler yapılıyor Daha sonra bu şahıs ekstresini incelediginde bu harcamaları kendisi yapmadıgı için savcılıga suç duyurusundan bulunuyor. Savcılık gerekli araştırmaları yaptıktan sonra alışverişlerin müvekkilin kullandıgı IP adresi üzerinden yapıldıgını tespit ediyor. Dolayısıyla müvekkile dava açılıyor. Ancak müvekkil bu tür bir davranışı gercekleştirmeyecek kadar dürüst bir o kadarda teknolojiden uzak bir insan.

ARAŞTIRMALARIM
1. Bir şahsın PC sisine bir takım yollarla internet üzerinden rahatlıkla girilebiliyor
2. Pc ye girildigi takdirde IP adresi girilen PC nin adresi olacak şekilde İnteraktif bankacılık hizmetlerine ilişkin bütün işlemler yapılabiliyor. Bilgilerine ulaştım



Araştırmalarımın sonucunda müvekkilin, hacker (Bilgisayar Korsanı) kurbanı olduguna kanaatine vardım. Ancak ben bu durumu mahkemeye nasıl anlatacam. Nasıl bir savunma yapmalıyım ki hakim bu konuda ikna olmalı. Kaldı ki benim savunmalarım hep teknik bilgilerden ibaret olacak. Hakimin bu bilgilere vakıf olmaması halinde bir bilirkişiden örnegin Bilgisayar Mühendisinden mahkeme kanalıyla görüş alınması mümkün mü.

Hepinize saygılar