Mesajı Okuyun
Old 09-11-2008, 22:10   #1
obydr

 
Varsayılan GSM zamanaşımı

Sayım meslektaşlarım,
Konu ile ilgili daha önceki yazılan yorumlara baktım ancak benim durumuma yönelik bir açıklık bulamadım, icra alanında çalışmadığımdan net bir bilgiyede sahip değilim ve burada yeni bir başlık açtım.
Bir tanıdığım, 1999 yılında kendi adına kayıtlı cep telefonunu bir akrabasına veriyor ve bu tanıdığım 2001 yılında yurt dışına yerleşiyor. GSM hattı kullanan kişi 1999'dan beri borcu ödemiyor. 2001 yılında tanıdığım olan bu kişinin evine icra tebligatı geliyor ve aile " burada yaşamamaktadır" diyerek tebligatı kabul etmiyor. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen geçenlerde yine aileye GSM şirketinden aynı borca ilişkin bir tebligat daha geliyor ve aile yine tebligatı kabul etmiyor ve muhtar kayıtlarında da o kişinin tebligatın çıkarıldığı adreste yaşamadığı açıkça görülüyor.
Soru şu: Bu konuda zamanaşımı süresi 10 yıldır doğru muyum? Bu süre takibe geçilen yılın 2001 olduğu varsayıldığında 2001'den itibaren mi işlemeye başlayacaktır yoksa 1999 yılından itibaren mi işleyecektir? Aile bu borcu ödemekle yükümlü olabilir mi?
Teşekkür eder saygılar sunarım.