Mesajı Okuyun
Old 07-11-2008, 01:05   #1
mercetin

 
Varsayılan Hakimle Aynı Asansöre Binemeyen Avukat

İstanbul Bakırköy(yeni) adliyesine gitmiş olan meslektaşlarımız bilir. Bazı asansörlerin kapısına kart okuyucular konmuştur ve o asansörler hakimlere ve savcılara tahsis edilmiştir. Sadece hakim-savcılarda bulunan özel kartla çağrılır ve binilir. Bu asansörlere vatandaşlar binemediği gibi avukatlar da binemiyor.

Dün başıma gelen bir olayın anlatmak istiyorum. 7. kattaki duruşma salonundan çıktım. Başka bir adliyedeki duruşmaya yetişeceğim için aceleyle asansöre koşturdum. Burada 2 tane yan yana asansör var. Vatandaşlara tahsis edilen asansör doldu ve ona binemedim. Tam o sırada bir hakim geldi ve elindeki kartla diğer asansörü çağırdı ve bindi. Üzerimde cübbe olduğu ve avukat olduğum her halimden belli olduğu halde, tam kapıyı kapatacağı sırada Sayın Hakim'e binebilir miyim diye sordum. Cevap: "Hayır binemezsiniz"
Ben de avukatım, siz biniyorsunuz da, ben neden binemiyorum diye karşılık verdim. Bıkmış bir yüz ifadesiyle "e hadi bari bu seferlik bin" diye lutfettiler. Asansöre bindim, ancak giriş katına inene kadar gergin bir şekilde birbirimize baktık ve tek kelime etmedik. Çıkarken teşekkür ya da daha çok minnet bekleyen bir yüz ifadesiyle bana baktı. Ancak ben de davranışının karşılığı olarak o kibarlığı kendilerinden esirgedim.

Sonuç olarak, avukatla yan yana durmaktan, aynı asansöre binmekten rahatsız olan hakimler, bu ayrımcı uygulamayı yürürlüğe koyan ve hala uygulayabilen bir adliye yönetimi, buna itiraz etmeyen avukatlar ve sessiz bir baro... Bu oyunda bütün aktörler rolünü böyle oynuyor. Kimbilir bu senaryo ne zaman değişecek