Mesajı Okuyun
Old 06-11-2008, 14:00   #11
av.senemyuksel

 
Varsayılan

benim de başıma buna benzer bir olay geldi ancak be tanık delilinin tek başına yeterli olduğu veya 22 yaş sonrası tıbbi raporun geçerli olmadığı konusunda meslektaşlarıma katılamayacağım.
benim davam aslında baya karışık ama faruksa arkadaşıma yardımcı olması açısından yazacağım.
müvekkilim önce evlenip 2 çocuk sahibi olduktan sora aslında üvey aile ile büyüdüğünü ve öz ailesinin de kendisine doğumunda ilk nüfus kaydı oluşturduğunu öğreniyor. ilk nüfusta 1960 doğumlu ikinci nüfusta ise 1955 doğumlu. gerçeği ise üvey ailenin oluşturduğu 1955. miras alabilmek için 1955 doğumlu kaydın silinmesini istiyor. ancak doğum tarihinin 1955 olarak kalmasını talep etmediğinden 1960 doğumlu oluyor ki bu da doğru değil. karar kesinleşiyor. sonrasında bana geldi ( tabi geç kalmıştık kanun yolları için)kendi araştırmalarım da ve görüştüğüm üstad ve hakimlerden yaş konusunda tekrar dava açabileceğim sonucuna ulaştım ve yaş tashihi davası açtım. çünkü yaş kamu düzeninden olduğu için çözülmesi gereken bir sorundu. bu konuda meslektaşımın sunmuş olduğu karar da size yol göstermiştir.
yaş tashihi davasından hakimden hastaneden rapor alınmasını talep ettim rapor tam yaşı gelmedi ama 22 yaş üstü de denmedi. 45-50 yaş arasıdır diye geldi zaten 40 yaş sonra yaş aralığını belirlediklerini öğrendim. 5li yaş aralıkları veriliyormuş bu rapor aleyhime olduğu için itiraz edip dosyayı adli tıppa gönderdim buradan 50-55 yaş arası olduğuna dair rapor geldi. sonrasında davam kabul edilerek müvekkilin 1955 doğumlu olduğuna tanık dinlenmeden karar verildi. buradan da rapor aleyhimize gelse idi adli tıp genel kuruluna gidecektim ki gerek kalmadı.
bu dava size yol gösterebilirse sevinirim.
bende bazı meslektaşlar gibi yeniden dava açmanız görüşündeyim dava içinde ise hastaneden adli tıptan ve en sonundan adli tıp genel kurulundan rapor isteyebilirsiniz.