Mesajı Okuyun
Old 04-11-2008, 17:15   #1
emrahcevik

 
Varsayılan boşanmadan sonra bekarlık soyadının kullanılmak istenmesi görevli mahkeme

merhaba;

müvekkil, boşanmasına rağmen eski eşinin soyadını kullanmaya devam ediyor. fakat şimdi bu durum aile çevresinde rahatsızlık yarattığı için bekarlık soyadına dönmek istiyor.

davanın aile mahkemesinde açılması gerektiğini düşünerek dilekçe hazırladık ve davayı açtık. kalemden davanın asliye mahkemesinde açılması gerektiği aksi halde ret kararı verileceği söylenince hakimle görüştüm. hakim de bu konuda asliye mahkemesinin görevli olduğunu görevsizlik kararı vereceğini söyledi. bunun üzerine konuyla ilgili yargıtay kararı getireceğimi söyledim. hakim de bu tür davalarda daha önce görevsizlik verdik hep, yargıtay kararı getirirseniz biz de öğrenmiş oluruz bekletelim dedi.

daha önceki araştırmalarımızda birebir uyuşan değil ama yakın bir konuda yargıtayın aile mahkemelerini görevli saydığına dair karar bulduk. sitede de aile mahkemelerinin görevli olduğuna dair birkaç yorum okudum.

konuyla ilgili başkaca yargıtay kararı olan meslektaşlar bunu paylaşırlarsa ve yorum yaparlarsa memnun olurum. herkese teşekkürler.