Mesajı Okuyun
Old 04-11-2008, 00:51   #1
Av.Fahri ALİMOĞLU

 
Varsayılan TCK 62 yanlıştır ben karar aldım kimseye uygulamıyorum!

Başlıktaki cümle bir ceza hakimine ait.
TCK 62’de sözü edilen 1/6 oranındaki takdiri indirime ilişkin düzenlemeyi yanlış bulan ve bu yüzden kimse için bunu uygulamayacağını beyan eden bir hakim.
Yargıtay denetimine tabi olan bir takdir yetkisinin kullanımından bu şekilde bir genel gerekçe ile sarfınazar eden ama kararlarında bu gerekçeyi değil standart bildiğimiz klişe cümleler kurduktan sonra TCK 62’nin uygulanmasına yer olmadığına şeklinde karar veren hakim görevini kötüye kullanmış sayılabilir mi?
Düşünün yargılama süreci içinde hastalanan ve akciğer kanseri olduğu anlaşılan sanığa verdiği cezada dahi TCK 62’yi uygulamayan bir hakimden söz ediyorum. Üstelik uygulanmaması için bir neden de yok. TCK 62 yeni düzenlemede fiil ile değil fail ile ilgili olduğu halde yine de fiilin silahla yaralama olduğunu, yaralanan kişinin hayati tehlike geçirmediğini, tarafların birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını ve sanığın hiçbir zaman kaçmadığını, duruşmalarını takip ettiğini sadece hastalanıp hastaneye yatırıldığı son iki duruşmasına gelemediğini, geldiği hiçbir duruşmasında bir saygısızlığının olmadığını da belirtmem gerekiyor.
Şimdi sorun şu;
Sanık lehine olan hiçbir şeyi uygulamam diyen bir hakim, nitelik ve donanım olarak hakimlik yapmaya uygun mudur?
Saygılarımla