Mesajı Okuyun
Old 03-11-2008, 18:34   #2
Muhsin KOÇAK

 
Varsayılan

Sayın Özkurt

sorunuzun
1- B Şirketine çek ile yapılan ödemeler, Çeklerin Şirket yetkililerine verilmiş adındı makbuzu olması ve yine çeklerin Alacaklı B şirketi adına düzenlenmiş olmsı koşuluyla ödeme yapıldığını kanıtlamanız için yeterli ( Çeklerin tahsil ediliğp edilmediğini belirtmemişsiniz ) alacaklının muhasebe kayıtlarına işlememesi ödemenin yapılmadığına bir karine değildir.

2- a - ) Müvekkilinizin A firmesi ile her hangi bir ticari ilişkisinin olmadığını söylemenize rağmen, müvekkilinizin Ticari kayıtlarında A firmasına borçlu olduğunun görünmesinde de bir anlam çıkaramadım, zira müvekkilinizin gerçekten bu A firması ile her hangi bir ticari ilişkisi yok ise, borçlanmanın kayıtlarına dayanak teşkil eden karine ne ? bu soru işareti zaten.
b - ) A firması müvekkilinize mal verdiğini ileri sürüyorsa ispat külfeti de kendisinde olduğuna göre malların teslim edildiğini elbette kanıtlamakla mükellef olacaktır.
c- Şirket ortakları aynı da olsa A ve B firmaları bir birinden ayrı Tüzel kişiliği haiz kurumlarıdr, bu doğrultuda ileri süüreceğinz definin bir hükü ifade edeceğini sanmıyorum,