Mesajı Okuyun
Old 03-11-2008, 13:39   #13
BaharB

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ISIL YILMAZ
....
Kanımca yerel mahkeme, hak arama özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde davranmamalı, bu dilekçenin harcını tamamlattırarak dosyayı Yargıtay’a göndermelidir. Kişi, besbelli ki, yerel mahkeme kararının Yargıtay denetiminden geçmesini murad etmiştir. "Onama istiyorum" talebinin bu şekilde yorumlanmasının Anayasa'ya da uygun olacağını düşünüyorum.

Saygılar.

Temyiz dilekçesinden hükmün temyiz edildiğinin, yani hükme karşı kanun yoluna başvurma iradesinin anlaşılması gerekir. Kanun yolunun amacı ise usul veya esas yönünden yanlış olduğu iddia edilen bir kararın tekrar incelenerek düzeltilmesini sağlamaktır. Dolayısıyla somut olayda olduğu gibi, kararın onanmasını istemek, temyiz / kanun yoluna başvurma iradesinin anlaşılması için yeterli olmamalıdır. Hükmün üst derece mahkemesince de tasdikini / onanmasını istemek şeklinde bir kanun yolu bulunmamaktadır.
Temyiz harcı bakımından da Sayın Suat Ergin'in açıklamalarına katılmak gerekmektedir. Kanundaki "eksikliğin tamamlanmasından" kastın, harcın hatalı olarak hesaplanması ve eksik alınması durumu çıkarılabilir.
Saygılarımla...