Mesajı Okuyun
Old 30-10-2008, 11:29   #2
av_meliha

 
Varsayılan

2577/10/2 sadece idarenin sessiz kalması durumunda uygulanmıyor.İdareye yapılan başvuru üzerine idarenin konunun incelenmekte olduğu ya da durumun üst makama duyurulduğu yolunda cevap vermesi ya da konunun karara bağlanabilmesi için ilgiliden bazı ek bilgiler istemesi durumunda da uygulanır.Bu hükme göre cevap kesin değilse ilgili bu cevabı istemin reddi sayarak dava açabileceği gibi kesin cevabı da bekleyebilir.Ancak bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren 6 ayı geçemez.
Kimi durumda da idare zımni red süresi geçtikten sonra cevap verebilmektedir.Bu gibi durumda 3 olasılık söz konusudur:
-60 günlük zımni red süresi bittikten sonra dava açma süresi içinde idarenın yazılı bildirimde bulunması durumunda dava süresi yazılı bildirim tarihinden işlemye başlar.
-Zımni red süresi ile dava açma süresi geçtikten sonra idarenin yazılı bildirimde bulunması durumunda dava süresi bu bildirim tarihinden itibaren yeniden işlemeye başlar.
-dava süresi geçtikten sonra açılan davanın süreden reddedilmesinden sonra yönetim tarafından yazılı bildirimde bulunulması durumunda da dava süresi bu yazılı bildirim üzerine yeniden işlemeye başlar.(Danıştay 8.D. E.83/861,K.84/1144 sayılı kararı )