Mesajı Okuyun
Old 28-10-2008, 17:10   #8
iussy

 
Varsayılan

Sayın Hak Hukuk,

Sigorta şirketi, poliçedeki teminat limiti ile sorumludur. Ölüm için kişi başına ödenmesi için tespit edilen teminat limiti, tarafların kusur oranları göz önünde bulundurularak size tazminat rakamı verir. Fazlaya dair haklarınızı saklı tutmak kaydı ile ödemeyi kabul etmeniz gerektiği kanaatindeyim. İbranameyi imzalamamanız halinde, sigorta şirketinin ödeme yapmayacağını düşünüyorum.

Ayrıca size teklif edilen rakam zaten 20.000-YTL iken ibraname imzalamamak için icra yoluna başvurarak bu meblağı tahsil etmeye çalışmanın da zaman kaybı olacağı kanaatindeyim. Sigorta şirketi, yapılan aktüerya hesabı, kusur oranı ve teminat limiti çerçevesinde sorumlu olacağından icra dosyasına da 20.000-YTL ödeme yaparak sorumluluğundan kurtulabilecektir.

Ayrıca kazaya karışan ve müvekkilinizin eşinin vefatına neden olan aracın ihtiyari mali mesuliyet ("İMM") sigortası olup olmadığına ve İMM var ise, ZMM ile getirilen sigorta teminat limitine ek olarak ferdi kazalarda ölüm için verilen teminata ek teminat getirilip getirilmediğine de bakılması gerekmektedir.

Bu ölüm nedeni ile yalnızca sigorta şirketinin değil karşı taraftaki araç malikinin ve araç sürücüsünün de (ikisinin farklı kişiler olması halinde tabii ki) sorumluluğuna gidilmesi mümkündür.

Saygılarımla.