Mesajı Okuyun
Old 22-10-2008, 14:53   #1
av_sibelll

 
İnceleme bankanın sorumluluğundan doğan tazminat davası

müvekkilim, emekli ikramiyesini aldıktan sonra telefon bankacılığına geçiyor. bu sırada mevcut şifresi görevli tarafından elinden alınarak tuşlanıyor. Bu olaydan sonra 6. gününden itibaren parasının bir kısmı çekiliyor. 8. günde tüm parası eft yolu çekiliyor. altın vs. alınıyor. Banka, müvekkilime telefon bankacılığından internet bankacılığına geçildiğini ve eft yolu ile bu işlemlerin yapıldığını belirtiyor. Ayrıca internet bankacılığı ile telefon bankacılığında kullanılan müvekkile ait telefon bilgisi de değiştirilmiş. Bu konu ile suç duyurusunda da bulunduk.Sorularım Şunlar olacak:
- Bankaya açacağımız müvekkilin uğramış olduğu zararın giderilmesine yönelik davada yetkili mahkeme acaba işlemin gerçekleştiği ve müvekkilin hesabının bulunduğu bankanın şubesi mi yoksa genel merkezin bulunduğu İstanbul mudur?
- Bu dava tazminat davası mıdır? Yani bankanın sorumluluğundan kaynaklanan tazminat davası mıdır? Müvekkilin hesabından çekilen paraya işleyecek faiz için bankaya bir ihtarname çekmek gerekir mi?( temerrüde düşürmek için) Bu konuya ilişkin olarak elinde Yargıtay kararı olan meslektaşlarım o kararı gönderirlerse çok sevinirim. İyi çalışmalar