Mesajı Okuyun
Old 20-10-2008, 01:57   #36
oguzhand0

 
Varsayılan

Öncelikle Selamlar;

Arzuhalciler hakkındaki fikirlerimin forumdaki diğer bir "Arzuhalcilere Karşı Birlik" konusunda bulabilirsiniz. Oradaki fikirlerimi hala koruyorum ancak artık bir şeyler de yapılmalı diyorum. Dakikalardır konuya yazılan mesajları okuyorum. Bir iki mesaj haricinde herkes bilinen şeyler söylemiş. Evet, arzuhalciler kötüdür, ekmeğimizi çalıyorlar, haksızlık yapıyorlar, büro kirasını veremeyen avukatlar varken bir kulübe ile para kırıyor... Bunları hepimiz biliyoruz.

Ancak Allah aşkına büyüklerimden biri de çıkıp söylesin! NE YAPALIM! Onların kötü olduklarını biliyoruz bunu tekrarlamanın manası yok. Bir kaç büyüğüm Avukatların mahkemeye sunacakları dilekçelerin üzerine müdür-damga zorunluluğu getirilmesini önermiş. Bunun mümkün olamayacağı ortada. Etraflıca düşünüldüğünde ne gibi çıkmazlarla karşılaşılacağını bulmak zor değil. Bir büyüğümüz yahut oluşturdukları kurul, topluluk vb. bir fikir versin, yapalım. Diğer konu ve bu konu da dâhil olmak üzere hala akla mantığa yatar bir fikir yok. THS ailesi olarak bu konuya yoğunlaşılsın ve gerçekten bir son densin. Detaylıca araştırmadım; bunun bir suç olup olmadığını bilmiyorum. Suç ise Savcılıkları bu konu hakkında yazılmış dilekçelere boğalım. Aynen Baro'yu ve Adalet Bakanlığını da.

Belki haddim değil ancak burada onları kötülüğünden bahsetmek gerçekten çözüm değil. Ben, seni o, biz, hepimiz biliyoruz onların haksız bir kazanç sağladığını...

Yeter ki buradaki onca Avukat ve müstakbel Avukat ortak bir karar alalım!

SAYGILARIMLA
--------------
Bundan yola çıkarak THS olarak neden birşeyler yapmıyoruz? Kuvvetle muhtemel bu sitenin her şehirde üyesi var. Neden hala onların kötülüğünden bahsetmektense birey olarak Savcılıklara yüzlerce binlerce dilekçe vermiyoruz?

Alıntı:

Baro levhasında yazılı bulunmayanlar ve işten yasaklanmış olan avukatlar, şahıslarına ait olmayan dava evrakını düzenleyemez, icra işlemlerini takip edemez ve avukatlara ait diğer yetkileri kullanamazlar.

Birinci fıkra hükmüne aykırı eylemde bulunanlar altı aydan bir yıla kadar hapis cezasına mahkum edilirler. Avukatlık yapmak yetkisini taşımadıkları halde avukatlara ait yetkileri kullananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılırlar. Mahkemeler, icra ve iflas daireleri ve barolar, bu maddenin kapsamına giren bir olayı öğrenince Cumhuriyet Savcılığı'na bildirmek zorundadırlar.