Mesajı Okuyun
Old 18-10-2008, 20:20   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Boşanma davası açılmakla eşler ayrı yaşama hakkını elde ederler.Diğer yandan dava açıldığında Aile Mahkemesi hakimi,dava süresince eşlerin geçimi,ev eşyalardan kim yararlanacağı ve çocuğun kimin yanında kalacağına ilişkin tedbir kararlarını da vermek durumundadır.

Bu durumda müşterek konutunuzu terketmeden de dava açabilir ve evin size ve çocuğa tahsis edilmesini isteyebilirsiniz.Ayrıca dava süresince eşinizden tedbir nafakası da isteyebiliriniz.

Boşanma davasında ,(eğer anlaşmalı boşanma olmayacak ise)boşanmaya sebep olan olaylarda aşinizin kusurlu olduğunu ispatlamanız gerekmektedir.

Davanız kabul edilirse ;maddi ve manevi tazminat,yoksulluk nafakası ve velayet talebiniz hakkında da karar verilecektir.

Kesinleşme kararından sonra veya boşanma davası ile birlikte mal rejimi tasfiye alacağı davası da açabilirsiniz.

Bu nedenle dava açmak için evinizi terketmek ve çeşitli sıkıntılar yaratacak başka bir yere yerleşmek zorunda değilsiniz.

Müşterek konut eşinizin adına kayıtlı ise satışının önlenmesi için aile konutu şerhi koruyuculuğundan yararlanabilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan hukuki yardım almanızı,mali durumunuz elverişli değil ise bulunduğunuz yer barfo adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.