Mesajı Okuyun
Old 15-10-2008, 11:59   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Sorunuz açık değil. Boşanmak isteyip istemediğiniz anlaşılmıyor.

Daha çok eşinizin bilemediğiniz mal varlığı üzerine yoğunlaşmışsınız, boşanma kararı verilip kesinleşmeden malrejiminin tasfiyesi davası sonuçlandırılamaz.

Edinilmiş mallara katılma rejiminden kaynaklanan, evliliğiniz sonrası elde edilmiş mal ve kazanımlar için ve evlilik öncesi de olsa kişisel malların getirileri için(faiz,kira) değer artış payı ve tasfiye sonu artık değer alacaklarınızı ancak boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 10 yıl içinde açacağınız bir dava ile alabilirsiniz.

Evlilik birliği sürer iken, eşinizin serveti ile ilgili Tespit yaptırmanız mümkün değildir.

Ayrıca şartaları var ise, boşanma davası açmadan tedbir nafakası talep etme şansınız da bulunmaktadır.

Eğer, bir boşanma davası açmaya karar verirseniz, bu dava içinde kendiniz ve çocuğunuz için nafaka, maddi ve manevi tazminat talep etme hakkınız vardır.

Tüm bu talepler için mahkeme eşinizin malvarlığının tespiti noktasında gerekli araştırmayı yapacaktır.

Eşinizin, gerçek gelir ve mal varlığının tespiti için, mahkemeden; bankalara, tapu sicil müdürlüklerine, trafik tescil bürolarına... müzekkere yazılmasını ve davalı eşiniz üzerine kayıtlı mal varlığının bulunup bulunmadığına ilişkin bilgilerin dava dosyasında toplanmasını isteyebilirsiniz.

Mutlaka bir avukattan hukuki yardım alınız. Maddi durumunuz elverişsiz ise, bulunuduğunuz yer barosu'ndan tarafınıza avukat tayin edilmesini isteyebilirsiniz.

Saygılarımızla.