Mesajı Okuyun
Old 11-10-2008, 23:05   #2
Av. Hakan GÜRGEZOĞLU

 
Varsayılan İtİrazin Kaldirilmasi - İptalİ

Sn.mnokay, öncelikle sorunuza cevap vermeye çalışmakla birlikte önemli olabilecek bir hususa dikkatinizi çekmek isterim.
Fatura düzenlenmesi (ya da düzenlenmemesi) mali bir konu olup hukuken sözleşmeden doğan alacağınızı (ve bu anlamda davanızı) etkilemez.
Ancak "itirazın kaldırılması" davasını açmak için malumunuz olduğu üzere İİK 68vd.maddelerinde belirtilen belgelerden birine dayanmanız gerekir. Konusu ve alacağa ilişkin düzenlemelerini bilmemekle beraber, sözleşmenin bu belgelerden birisi olmadığı kanaatindeyim. Sözleşme ile sizin tarafınıza da yükümlülük getirildiği ve kendi ediminizi yerine getirdiğiniz hususu yargılamayı gerektirdiği için açılacak dava "İTİRAZIN İPTALİ DAVASI" olmalıydı diye düşünüyorum. Dava süreci hakkında bilgi vermediğiniz için bundan sonrası için ne yapılabileceği hakkında her hangi bir yorumda bulunamıyorum ancak, davanın aleyhinize sonuçlanması halinde %40 tazminat yükü altına girebileceğinizi düşünerek sonrasında "genel mahkemelerde" derhal dava açmanızı tavsiye ederim (ki bu halde tazminat dava sonuna kadar tehir olur ve lehinize sonuçlanınca da kalkar). İyi çalışmalar dilerim.....