Mesajı Okuyun
Old 09-10-2008, 11:29   #25
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Gün Altay
Üst aratmama ilke olarak doğrudur ancak havaalanlarının kendine özgü uluslararası havacılık kuralları da vardır. Bu bakımdan VİP girişi yapmayan herkesin aranması zaruridir. Hakim sınıfından olanlar VİP girişlerinden alınmıyorsa bu sayın Demirel'in isabetle belirttiği gibi gelişmekte olan ülke yani henüz gelişememiş olmamızdan kaynaklanıyor.


Bir Devlette "Hakim" den daha önemli kişi olur mu? Bence Hukuk devletinde "hakim", Başbakan'dan da, Cumhurbaşkanı'ndan da çok daha önemli bir kişiliktir.

Bu itibarla Hakimlerin VİP uygulamasına alınmaması gelişmekte olan-gelişememiş ülke pozisyonundan ziyade düpedüz hukuku hazmedememedir.

Sayın Demirel, Eski Başbakan ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı olmadığı için haklı olarak Türkiye'deki bu anormal durumun "geliştirilmemiş-gelişememiş" ülke olmamıza bağlamıştır. Kendisi (eminim ki) Başbakan olsaydı bu durum olmazdı. Türkiye'de hakimler de VİP uygulamasına tabi olurdu.

Bu nedenle; bir Hakim'in çok haklı olarak üstünü aratmamasına bu kadar tepki gösteren arkadaşlarımızın, bir avukatın üstünün aranmasına da bir daha tepki göstermemesini rica ediyorum. Çünkü bu "çifte standart" içeren tavır hiç doğru değil.

Ve şunu tekrar belirtmeliyim: Bir hakim, Hukuk devletinde Başbakandan da cumhurbaşkanından da daha önemli kişidir. Yani en en "Vip" tir.