Mesajı Okuyun
Old 08-10-2008, 12:20   #3
v. Aynur

 
Varsayılan

Kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmesi mümkün olmayan ticaret merkezi, iş hanı, sinema, tiyatro, hava alanı, otogar, spor ve eğlence tesisi, alışveriş merkezi gibi yerlerin içinde olup, tütün ürünlerinin tüketilmesine müsaade edilmeyen alanlardan tecrit edilmemiş ve hava geçişi engellenmemiş şekilde faaliyet gösteren lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde, tütün ürünleri tüketilmeyecek.


Otelcilik hizmeti verilen işletmelerin, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalarında standartlara uygun havalandırma tertibatı bulunacak. Tahsis edilen bu odaların, mümkün olduğunda aynı kat, koridor gibi müstakil ve tecrit edilebilir ayrı bölümlerde yer almasını sağlanacak.


Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılmayacak. Bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulması halinde, bu alanlar, toplam seyir alanının yüzde 50'sini geçmeyecek. Buralar, ortamda bulunan diğer kişilerin etkilenmesini önleyecek şekilde düzenlenecek.