Mesajı Okuyun
Old 08-10-2008, 09:55   #2
Av.Bülent AKÇADAĞ

 
Varsayılan

Selamlar,

Müvekkilinizin çalışmış olduğu şirketin sadece ünvan değiştirmesi halinde, yeni açılan şirkete husumet yöneltilebilirsiniz.

T.C.

YARGITAY

9. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/6628

K. 2005/7496

T. 7.3.2005

• İŞYERİ ÜNVANININ DEĞİŞMESİ ( İhbar ve Kıdem Tazminatı Talebi - Davalı İşverenin Yeni Bir Oluşumla İşyerini İşletmeye Devam Ettiği Fiili Devir Olgusunun Gerçekleşmesi Nedeniyle Davalı İşverenin Önceki Dönemden De Sorumlu Olması Gereği )

• İŞYERİNİN FİİLİ DEVRİ ( İşverenin İsim Değiştirmesi - Davalı İşverenin Yeni Bir Oluşumla İşyerini İşletmeye Devam Etmesi Nedeniyle Davalı İşverenin Önceki Dönemden De Sorumlu Olması Gereği )

• İHBAR VE KIDEM TAZMİNATI TALEBİ ( Davalı İşverenin Yeni Bir Oluşumla İşyerini İşletmeye Devam Ettiği Fiili Devir Olgusunun Gerçekleşmesi Nedeniyle Davalı İşverenin Önceki Dönemden De Sorumlu Olması Gereği )

• KIDEM TAZMİNATI ( Davalı İşverenin Yeni Bir Oluşumla İşyerini İşletmeye Devam Ettiği Fiili Devir Olgusunun Gerçekleşmesi Nedeniyle Davalı İşverenin Önceki Dönemden De Sorumlu Olması Gereği )

1475/m.13,14,35,42,56

ÖZET : Kayıtlara göre, gerek E. A.Ş. 'nin gerekse davalının sigorta sicil numaraları ve adresleri aynıdır. Davacı 1996 yılından beri aynı işyerinde çalışmıştır. Tanıklarda işverenin isim değiştirdiğini belirtmişlerdir. Ayrıca ilk işverenin borcundan dolayı tasfiye sürecine girdiği, davalı işverenin yeni bir oluşumla işyerini işletmeye devam ettiği, fiili devir olgusunun gerçekleştiği, davalı işverenin önceki dönemden de sorumlu olması gerektiği anlaşılmaktadır.


İyi çalışmalar.