Mesajı Okuyun
Old 25-09-2008, 11:08   #21
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Sayın Üyeler

THS bir hukuk sitesi olduğuna göre ve üyeleri de hukukçu olduğuna göre konuları hukuki açıdan değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum:

Siz Danıştay'da hakim olsaydınız kararınız ve gerekçeniz ne olurdu?

Davacının menfaati ihlal edilmiş midir? Mahkeme yerindelik denetimi yapabilir mi? Bu gibi usul engelleri aşılsa bile hangi kural memurlara idari izin verilmesine engeldir?

Bir dilekçenin güzelliği karara dayanak olabilecek kuralları sunmasıyla ölçülür. Yukarıdaki dilekçedeki tek hukuki iddia "Türk hukuk sisteminde kamu görevlilerine ülke çapında idari izin verilmesine olanak sağlayacak yasal düzenleme olmadığı" yolundadır. Buna karşın "idari izin verilmesini yasaklayan bir yasal düzenleme olmadığı" da bir gerçektir.

İdari izin amirin kendi takdir hakkını kullanarak memura verdiği izin anlamına gelir. Hizmetlerin aksatılmaması, birimlerin yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması suretiyle, kamuda çalışan memur, işçi ve diğer personele izin verilmesi idarenin takdir yetkisi sınırları içindedir.

Saygılarımla