Mesajı Okuyun
Old 24-09-2008, 13:40   #5
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan erkoo1733
Herkese selamlar..
Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dayanarak, anlaşmalı boşanma protokolü hazırladık, fakat davalı duruşmada bu kez boşanmak istemediğini söyledi. Ayrıca protokolde 3 ortak çocuktan 2'sinin velayetinin davalıya bırakılacağı konusunda anlaşmaya varmıştık, fakat davalı duruşmada 3'ünün de velayetinin kendisine verilmesini talep etti. Hakim tarafların psikolog ile görüşmesi için duruşmayı ileriki bir tarihe bıraktı.
Birinci sorum: Davalının zina yaptığını ispatlayabileceğimizi düşünüyoruz. Fakat evliliğin daha erken bitmesi için anlaşmalı yaptık. Anlaşmalı boşanma davamızı ıslah ederek ihtilaflı zina sebebine dayanabilir miyiz? Dayanamıyor isek ne tür bir çıkış önerirsiniz?
İkincisi : Davalı cep telefonundan zina yaptığı kişiye çok sayıda müstehcen mesajlar çekmiş. Bu telefona ait mesajların dökümlerini talep edebilir miyiz?
Şimdiden teşekkürler...

Sayın meslektaşım,
1- Anladığım kadarıyla davayı MK 166/3 maddesine göre açmışsınız. Boşanma davalarında da ıslah mümkündür. Davanızı ıslah ile MK 161 maddesine dayandırabilirsiniz. Dilerseniz, dava nedeni farklı olacağından, ayrı bir dava da açabilirsiniz.
2- Cep telefonu mesajları, iletişimin tespiti hakkında karar olmadan kayıt edilmemektedir; aksi zaten TCK'na göre suçtur. Ancak sim karttaki mesajlar silinse bile yeterli donanıma sahip teknik bilirkişilerce okunabildiğinden, bunu delil olarak gösterebilirsiniz. Hatta karşı tarafın sim kartı yok edebileceğinden şüpheleniyorsanız, bu konuda delil tespiti isteyebilirsiniz.
Saygılarımla.