Konu: Boşanma
Mesajı Okuyun
Old 01-03-2002, 21:48   #1
Burak Acar

 
Varsayılan Boşanma

Merhabalar,
Esimle 10 yillik bir evliligin sonunda ayrilmaya karar verdik. 8 yasinda bir kiz cocugumuz var. Bu konuda bir kac sorum olacak. Sºmdiden yardimci olacak arkadaslardan Allah razi olsun.
1- Kiz cocugun velayeti anneye verilir diye bir temayul varmidir. Bu zamana kadar oyle bildigim icin esimin o yondeki istegine karsi cikmadim. Fakat bir arkadasim kiz babaya oglan anneye diye bir sey soyledi. Esimde calisiyor. Evde annesi bakacak. Bende calisiyorum alirsam annemler bakacak. En azindan yeniden evlenene kadar. Velayetin verilmesindeki kistaslar nelerdir.
2- Bir bosanma davasi ilk bosanma dilekcesi verildikten itibaren ne kadar zaman surer. Ortak dilekce verilirse bu sure kisalirmi. Nufus kayitlarimiz ikamet ettigimiz sehrin disinda. Nufus kaydimizin oldugu yerde acsak dahami kisa surer.
3- 2ay sonra ABD'ye uc ayligina dil kursuna gitmeyi planliyorum. Dil kursundan sonrada orada kalma imkani dogabilir. Bu durumda 2ay icinde bosanma islemlerinin bitmeyecegi ve vizeler sirasinda veya sonrasinda sorun cikma ihtimaline karsilik dondukten sonra dava acarsam daha mi iyi olur. Ayrica orada yerlesme karari alirsam dondukten sonra acacagim davada cocugun velayetini alma sansim artarmi.
4- Evlilik toreni sirasinda takilan her turlu ziynet esyasi kadina mi aittir.
5- Esimde de bende calistigimiz icin 1 onun adina 1 benim adima birde ortak evimiz var. Ortak daireyi kadin oldugu icin isteme hakki olabilirmi. Ayrica kendisi icin nafaka isteyebilirmi.
6- Eger cocuk onda kalirsa sadece cocuk icin isteyecegi nafaka cocugun tum masraflarini mi kapsar yoksa bana dusen payini mi
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.


03-01-2001 15:45:09