Mesajı Okuyun
Old 22-09-2008, 13:29   #1
Mefkure

 
Dikkat Malİkİn Tapu KÜtÜĞÜnden AnlaŞilmamasi

Merhabalar.Kafama takılan bir konuda görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.Müvekkilerime babalarından kalan bir arazi var ve bu arazinin tapusu kendi üzerlerine değil.Babaları 1964 yılında tesbit davası açmış ve bu tespit davası ile şu şekilde karar verilmiştir.Sözkonusu arazinin 2/3 'nün Girit muhacirlerinden Ahmet ve Adile oğlu Mehmet'e ,1/3 üde Mehmet ve Adile kızı Dilber adına tapuya tescili sureti ile tesbit icrasına,üzerindeki bağın davacı ....... tarafından 12 sene evvel yetiştirildiğinin tapuda düşünceler hanesine şerhine karar verilmiştir.

Ben burada M.K 713 /2 'ye göre mülkiyetin müvekkilerim üzerine geçirilmesine çalışmaktayım.Ancak burada ;

1) Mailki tapu kütüğünden anlaşılamayan şartına dayansam farklı Yargıtay içtihatları buldum.Bazı kararlarda Ahmat oğlu Mehmet'i tapu kütüğünden anlaşılamayan kişi olarak kabul etmiş iken bazı kararlarında ise aksi yönde kararlar vermiştir.

2)Haklarında 20 yıl önce ölmüş ya da gaipliğine karar verilmesi hali var ,bunda ise tapuda nüfus kayıtlarına dair hiç bir bilgi olamadığından dolayı bu durumuda tespit edememekteyim. Nüfus kayıtlarına ulaşamadığımdan dolayı mirasçılarına da ulaşamıyorum ve bu halde Yargıtay kararlarına göre arazi hazineye kalıyor.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum....