Mesajı Okuyun
Old 19-09-2008, 13:23   #4
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan caner87
Tedbir nafakası ara kararını, uygulamaktan veyahut bekleyip ilamsız takibe konu edildikten sonra maaş haczi ile ödemekten başka çare yok mu?
Taraflarn sosyal durum araştırılması yapılmadan nafakaya hükmedilmesi doğru mudur? Ayrıca kusur önemli midir bu nafakaya hükmedilmek için.
Henüz tanık vs dinlenmeden ilk duruşmada tedbir nafakası için ne düşünüyorsunuz?

Sorunuzun ilk paragrafından, "müvekkilinizin, aleyhine hükmedilen tedbir nafakasını icraya konulmadan önce ödemek istediğini" anlıyorum. Sorunuzu bu ise; hükmedilen tedbir nafakasını, ait olduğu aylar belirtilerek, konutta ödemeli olarak havale yapılmak suretiyle ödenebileceğini söyleyebilirim.
Diğer sorularınıza gelirsek:
MK 169'a göre "Boşanma veya ayrılık davası açılınca hakim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri resen alır."
Tedbir nafakası da bu geçici önlemlerden biridir. Bu nedenle duruşma günü beklenmeksizin tensiple bile tedbir nafakasına karar verilebilir. Zira tedbir nafakası, ileride duruma göre artırılıp azaltılabileceği gibi, tamamen de kaldırılabilir. Tedbir nafakasının tarafların kusuru ile bir ilgisi bulunmamaktadır.
Saygılarımla.