Mesajı Okuyun
Old 17-09-2008, 10:08   #133
Av. Fatih KARACA

 
Varsayılan

Sn. Meslektaşlarım,

Yeşil pasaport konusunda yanlış bir algılama var. Sanki bu avukatlara sağlanan bir imtiyazmış gibi bir yanılgıya düşülüyor haliyle. Bu konudaki görüşlerimde en ufak bir değişiklik de yoktur.

http://www.turkhukuksitesi.com/showt...255#post178255

Bu noktada, yukarıdaki iki mesaja cevap vermeyi gerekli buluyorum.

Belirtmek isterim ki, Sn. mavikaranlık' ın mesajında bir avukatta bulunması gereken niteliklerden ziyade, rahatsız olunan kusurlar sayılmış. Mesleğin saygınlığının artırılması çabaları zaten devam etmekte. Kaldı ki, avukatlık mesleğinin itibarı, örgütsel çalışmalardan ziyade bireylerin çabalarına bağlı. Toplumdaki önyargının kolaylıkla aşılamayacağını da düşündüğümüzde, bunun uzun soluklu bir iş olduğu da aşikar. Henüz avukatlık mesleğinin iki asırlık bile geçmişi olmadığı ülkemizde bunlar için sabır gerekli diye düşünüyorum.

Sayın avayhan'ın yazdıklarına ise katılmıyorum. 1789 devrimini yapanların eğitim seviyesi ve fikirlerinin günümüz Türkiyesi ile kıyaslandığında çok da üstün olduğunu düşünmüyorum. Her ne kadar sorunların çözümü uzun zaman alsa da, çözümsüz görünen sorunlar da olsa, bu ülkenin insanlarının, "meydanlarda kafa uçurmak gibi bir hayallerinin olmadığını da düşünerek", 219 yıl önceki Fransızlarla kıyaslanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bir problemi çözmek için önce o problemi çözebileceğine inanmak gerekir. Yani özgüven, her işte esastır. Ben kendime de, meslektaşlarıma da, bu ülke insanına da güveniyorum.

Saygılarımla
Av. Fatih KARACA