Mesajı Okuyun
Old 12-09-2008, 19:39   #4
Av.Ayse E.

 
Varsayılan

konu ile ilgili yeni bir karar..karşı oy şerhine dikkat..kararda (sehven) 39. madde olarak yazılmıştır ancak üzerinde hüküm kurulan madde Sayın Aladağın bahsettiği maddedir...Baroya bildirim yararınıza olacaktır...iyi çalışmalar...

İnceleme ve gerekçe: Dosyada mevcut şikayet dilekçesi ve ekleri, savunma ve şikayetlinin şahsi sicil dosyası incelenmiştir.Şikayetli meslek kuralları 39. madde gereğince, kendisini azleden müvekkiline karşı vekalet ücretinin tahsiline yönelik takibe geçerken bağlı bulunduğu Baro'ya bilgi vermemiştir.Buna göre aşağıdaki hüküm kurulmuştur.

G.D:Şikayetli avukatın eylemi meslek kuralları 39. maddeye aykırı olduğundan Av.K.135/1 madde uyarınca uyarılmasına oyçokluğu ile itirazı kabil olmal üzere karar verildi.

Karşı Oy:Avukatlık meslek kuralları 39. maddenin konuluş amacı ; müvekkili ile ücret anlaşmazlığı olan avukatların bu ihtilaflarına Baro Yönetimlerinin müdahil olarak anlaşmazlığın giderilmesine yardımcı olunmasıdır.Günümüzde avukatlık müvekkil ilişkilerinde bu yardımlar verilememektedir.Haksız azil ile karşılaşan meslaktaşlarımızın günümüzde önemini yitirmiş olan bu madde uyarınca cezalandırılmamaması gerektiği düşüncesi ile çoğunluğun görüşüne karşıyız.