Mesajı Okuyun
Old 09-09-2008, 13:08   #1
Canavar Avukat

 
Varsayılan Tüketici Mahkemesinden Görevsizlik

Merhaba,
Bir müvekkilimin yolcu uçağı nakliye pilotu olmak icin anlastigi pilot egitim okulu (kursu da diyebiliriz) ile arasinda fazlaya dair yatirilan ucretin iade edilmesi konusunda bir husumet ortaya cikti. Benim muvekkil tuketici, pilot egitim okulu ise saglayici. Yapilan sozlesmede egitim yarida birakildigi taktirde o ana kadar ki odemelerin odenmis kabul edilecegi ancak bastan fazla ucret yatirilmissa egitim yarida birakildiginda fazlasinin iade edilecegine dair hukum konulmus. Iadesi istenen tutar 11.000 ABD civarinda ancak bilirkisi tam olarak tespitte bulunacagindan fazlaya iliskin haklarimizi sakli tutmak suretiyle degerini 5000 ABD gostererek istedigimiz rakamin da bu oldugu belirterek davayi actik. Tuketici mahkemesinde actik ancak tuketici mahkemesi tuketici kanununun 4. maddesinde yer alan kisinin tuketici sayilabilmesi icin mesleki ve profesyonel amac gutmeyen bir hizmet almasi durumunda tuketici sifatina haiz oldugunu belirten bir gerekce ile gorevsizlik karari verdi. Davanin sulh mahkemesinde acilmasi gerektigini belirtti. Tensiple gorevsizlik verdi.

Simdi dava degeri 11.000 ABD civarinda bizse bilirkisi esas talep edilmesi gereken tutarin ne oldugunu tespit edene kadar fazlaya dair haklarimizi sakli tutarak bu davayi acacaz. nasil olacak sulh'de actik diyelim bilirkisi diyelim ki soyle dedi sizin talep edeceginiz rakam 5000 ABD degil 11.000 ABD'dir napacaz sulh'ten asliyeye transferini mi isteyecez ?

Ya da sulh'de veya baska bir yerde actim onlar da gorevsizlik verdi, nerde yargitayda mi cozecez bu isi gorev yonunden ?

Davamda hakli oldugum halde ve karsi taraf borcunu kabul edip bugun yarin diye oyaladigi halde gorevsizlik yuzunden zamaninda tebligat bile yaptiramiyoruz. Gorevsizliklerle ugrasacaksak gercekten isimiz var... Kusura bakmayin daha dava asamasinda bunlarla ugrastigim icin gicik oldum biraz..


Derdimi anlayan biri cikar da yol gosterirse sevinirim.

Saygilar