Mesajı Okuyun
Old 02-09-2008, 19:38   #2
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
belediye Yargı kararına uyması zorunlu olduğundan yıkıma başlayacaktır.
Davanın konusunu ve mahkeme kararını bilmediğimden belediyenin binayı yıkacağı düşünceniz hakkında bir şey söyleyemiyorum ama belediyenin mülkiyeti kendisine ait olmayan bir binayı yıkmayacağını düşünüyorum.
Alıntı:

Belediyenin davacı tarafa herhangi bir tazminat vererek ya da başka bir karar alması yolu ile yıkımı durdurma imkanı var mıdır. Müvekkilimiz değil, belediye açısından bu durum hangi yolla çözülebilir?

Davanın konusunu ve mahkeme kararını bilmediğimden belediyenin ne yapması gerektiğini de bilemiyorum. Ayrıca müvekkilllerinizin hiç bir kusuru yokken binanın yıkılmasına karar verilmesi bana garip geldi. Taşkın inşaat kurallarına göre adli yargıda bir çözüm bulunabilirdi. İdari yargının konusunu ve kararını merak ediyorum.

Ama bildiğim şu ki, sorun ne olursa olsun çözüm yeri belediye değildir:

Belediye bir dayanak olmaksızın harcama yapmaz. Yoksa belediye Sayıştay denetçilerinin hışmına uğrar. Kamu zararı olarak kabul edilen usulsuz harcamalar belediye görevlilerine zimmet çıkarılır. Bu nedenle, Belediye eğer bina yıkılırsa bina sahiplerinin açacakları tazminat davası sonunda mahkemece verilecek kararı bekler. Böyle bir karar olmadıkça kimsenin zararı tazmin edilmez.

Özetle, çözüm yeri belediye değil adliyedir. Ama bana sorarsanız çözüm yolu zaman içinde taraflarca bulunacaktır.

Saygılarımla