Mesajı Okuyun
Old 31-08-2008, 16:30   #2
üye8180

 
Varsayılan

Sayın Konuk, mahkeme boşanma kararı verdikten sonra, kararın taraflara tebliği süreci bulunmaktadır. karar taraflara tebliğ edildikten itibaren 15 gün içinde temyiz edilmemiş ise boşanma kararı kesinleşecektir. İşte bu kesinleşmeden sonra, mahkeme ilgili nüfus müdürlüğüne bildirimde bulunacak ve nüfus kayıtları değiştirilecektir. Tüm bu aşama tamamlandıktan sonra kimliğinizi değiştirebilirsiniz.

Boşanma davasında karşılıklı birbirinizden menkul, gayrımenkul, nafaka, tazminat, başkaca maddi hak talebinizin bulunmadığını belirtmişseniz ve bu beyan karara geçirilmişse eşinizden talepte bulunamayacaksınız. Böyle bir protokolün var olup olmadığı araştırılmalıdır.Genel hükümler çerçevesinde, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde, boşanma sebebiyle zararınızın olduğundan bahisle, eşinizden maddi manevi tazminat talep etme hakkınız bulunmaktadır.

Bu aşamada bir avukattan yardım almanız, yoksulsanız bu durumu belgeleyerek bulunduğunuz yer baro adli yardım servisine başvurmanız gerekmektedir.