Mesajı Okuyun
Old 29-08-2008, 14:36   #4
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yaptırılan bu yeni büfe inşaatlarını durdurmak mümkün mü ?
Belediyenin bu kiraya verme işleminin iptali için İdare Mahkemesine dava açmanız gerekecek.

İptal için açacağınız davada hangi nedenlere dayanacağınızı belirlemek için öncelikle Belediyeye bir dilekçe ile Bilgi Edinme Kanunu kapsamında aklınıza gelen soruları sorunuz:
1- Büfeleri belediye mi kiraya verdi?
2- Kiraya verme kararını Encümen mi verdi?
3- Kiraya vermek için ihale yapıldı mı? İhalenin tarihi ve numarası nedir?
4- Bu yerdeki parseller yeşil alanda mı kalmakta?
5- vs vs

Belediye bu dilekçenize 15 gün içinde cevap vermek zorundadır. Verilen cevaba göre davanızı açarsınız.
Alıntı:
Bu tip büfeler ruhsata tabi midir?
Büfeler de her işyeri gibi Belediye'den İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almak zorundadır. Aksi halde işyeri mühürlenerek kapatılır. Büfeci mühürü sökerek faaliyetine devam eder. Belediye tarafından yine mühürlenir ve C.Savcılığına mühür bozma suç duyurusu yapılır. C.Savcılığının bu ilk suç duyurusuna göre dava açması 1 yıl sürer. Bu arada büfeci mühürü sökerek faaliyetine devam eder. Belediye tarafından yine mühürlenir ve C.Savcılığına ikinci mühür bozma suç duyurusu yapılır. C.Savcılığının ikinci suç duyurusuna göre dava açması 1 buçuk yıl sürer. Bu arada büfeci mühürü sökerek faaliyetine devam eder. Belediye tarafından yine mühürlenir ve C.Savcılığına üçüncü mühür bozma suç duyurusu yapılır. Belediye mühürlemenin yararı bulunmadığını görünce artık mühürlemekten vazgeçer. Dava açıldığında her üç evrak aynı davada birleştirilir; aynı suç işleme kastı içinde tek suç olarak değerlendirilir; yine yaklaşık 1 buçuk yıl süren yargılama sonunda ceza verilir; hükmen açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilir; hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmezse verilen ceza ertelenir.

Mühür Bozma suçu Belediyelerin kanayan yarasıdır.
Alıntı:
Yazan avtderya
bu tür büfeler 6570 sayılı yasa kapsamında
Bu tür büfelerin 6570 sayılı yasa kapsamında olup olmadığına mahkemeler de karar veremiyor da bilirkişi incelemesi yapılıyor. Tabanının temelsiz beton zeminden oluşması ve yapının çatısı bulunması büfenin musakkaf sayılmasına yetmiyor. Planı projesi olan; tuğla duvarlarla örülmüş binadaki büfeler 6570 sk kapsamında sayılıyor ama imal edildiği yerden taşınarak getirilen ve yerinde monte edilen demir saç profilden oluşan büfeler üstü kapalı da olsa musakkaf kabul edilmiyor.
Alıntı:
bu tür büfeler 6570 sayılı yasa kapsamında büfeler . dolayısı ile bu tür yapı için yapı izni gerekiyor.
Yapı izni konusunda İmar Kanunu'na bakmak gerekir. Bir yapının 6570 sk kapsamında olmaması yapı izni alınması gereğini ortadan kaldırmaz.
Alıntı:
İhaleyi alan vatandaş parkta bulunan ağaçlardan üçünü keserek betonarme büfe inşaatına başlıyor
Üç ağacın kesilmesi de üç ayrı suç oluşturur kanısındayım.

Çalışmalarınızda kolaylıklar ve sabırlar dilerim.

Saygılarımla