Mesajı Okuyun
Old 27-08-2008, 16:04   #2
Aybüke Kağan

 
Varsayılan

Alıntı:

1) Ödeme yapmayan iki müvekkilime karşı dava dosyasını delil gösterek alacak davası açsam karada belirtilen ücreti almış olmam bunu etkiler mi? yoksa birbirinden farklı alacaklar mı? Benim kanaatim farklı olduğu yönünde.....

Öncelikle müvekkilinize ihtaname çekerek ücretinizi talep edin.Karşı tarafa yüklenen vekalet ücretiyle vekille müvekkil arasındaki vekalet ücreti ayrı şeylerdir.

İhtarnameye rağmen müvekkiliniz ödemede bulunmazsa , baronuzu bilgilendirerek müvekkiliniz hakkında icra takibi başlatın.Tabi vekillikten istifa etmenizde gerekecektir.

Alıntı:


2) Dava açmadan önce müvekkil adına yaptığım idari başvuru için ayrı bir vekalet ücreti talep edebilir miyim?

İş Takibinde Ücret
MADDE 17 – (1) Bu Tarifeye göre iş takibi; yargı yetkisinin kullanılması ile ilgisi bulunmayan iş ve işlemlerin yapılabilmesi için, iş sahibi veya temsilci tarafından yerine getirilmesi kanunlara göre zorunlu olan iş ve işlemlerdir.
(2) Tarifede yazılı iş takibi ücreti bir veya birden çok resmi daire, kurum veya kuruluşça yapılan çeşitli işlemleri içine alsa bile, o işin sonuçlanmasına kadar yapılan bütün hukuki yardımların karşılığıdır.

Alıntı:
3) Kararda avukatlık ücretinin müvekkillere ödenmesine hükmedildiği için müvekkil adına icra yoluyla alacağı tahsil ettiğimden bahisle her iki müvekkilden de alacaklı olur muyum?

kararı icaraya koyup müvekkiliniz adına tahsilat yapmanız,sizin Avukatlık Kanunu'na göre işinizi sonuna kadar takip ettiğinizi ve özen yükümlülüğünüzü
yerine getirdiğinizi gösterir.Bu durum da dava aşamasına gelinmesi halinde işinize yarayacaktır.

Saygılarımla.