Mesajı Okuyun
Old 13-08-2008, 11:30   #2308
Nur Deniz

 
Varsayılan Migren

Tam 12 yıl migren ağrısı yaşadım.Aynı zamanda sağlıkçı olsamda ne atakları azaltabildim ne de ağrı eşiğini düşürebilmiştim.Tüm tedavileri doğru ve yerinde yapsamda ataklara engel olamıyordum.Bütün ağrı kesicilerin, burun içi spreylerin, serumların, tetkiklerin,terapinin bile tadına baktım. Geçmedi.Söylenen şey bu konuda 50 yaş üstünde geçeceğiydi.Ben de bütün ilaçları bıraktım , atakları ilaçsız geçirmeye çalıştım. Çok zor olur.
Yöntemlerim;
1-Karanlık oda, sessiz , elektirikli , cep telefonu olmayan, teknolojiden uzak bir oda, ben yatak odasını tercih etmiştim.Perdeleri de iyice kapattım.
2- Zaten atağın geleceğini hissedersiniz, hemen tüm başımı soğuk suyla yıkayıp, nineler gibi, büyük bir tülbentle tüm başımı sıkıca bağlayarak hazırlandım.
3-Bulantı, kusma,bazen görme bozukluğu olduğu için yanıma bir kase beyaz leblebi, bolca su, suyun etkisi nedensiz genişleyen damarların içindeki hacmi artırarak boşluk bırakmayıp ağrıyı geçirmek.Kustukça içtim,su içemediğim de tuzlu leblebi yiyip su ihtiyacını artırdım.
4-İlaçları bırakıp, atağı tetikleyen faktörlerden uzaklaştım.
Faktörler;
1- Stres
2-Duygusallık, en kötü acı bile 28 günde geçiyormuş, en acısı 28 gün sonra geçecek şey için üzülmemeyi öğrendim.
3- Kahve, kafein,
4- Peynir (çok zorlandım azaltmaya çalışırken)
5-Çikolata

5-Ve elime kalem defter alıp hangi durumlarda atakların geldiğini, periyodları not ettim.
6- Zaman geçtikten sonra haftada 2 olan ataklar , 1 e düştü, sonra ayda 2 derken , 3 ayda bir, son 9 aydır da hiç migrenim başlamadı.
7-Nadiren aldığım yılda 2 filan alkolu de tamamen bıraktım.
8-Bütün bunların dışında en büyük etken sosyal düzen ve strestir. Kahır çekmeyin, olanı biteni olduğu yerde bırakın, güzel hayaller kurun. Belki gülüyorsunuz bana ama en etkilisi buydu benim için.
Son Durum;
1-9 aydır atak yok.
2-1 Yılda 9 kilo verdim.
3-Dikkatim arttığı için ,çok kötü bir hastalığın etkenini de attım bedenimden.
4-Haftada 2-3 türk kahvesi içiyorum.
5- Son 5 aydır peynire ve çikolotaya merhaba dedim.
6-Migren, genç, zeki,hassas, mükemmeliyetçi,vicdanlı kişilerin hastalığıdır. Bunu tıpta söyler. Bu kadar iyiysek niye ağrı çekelim. Çekiyorsak desteksiz yenebiliriz.
Ben denedim ve başardım. Ağrının acısını biliyorum.Geçmiş olsun bu arada.Ayrıca yaş ilerleyince damarlarda ki esneme köreldiği için gerçekten geçiyor migren.(yok ben daha yaşlanmadım henüz 29 yaşındayım. ) )Sadece boşanma davası açtım. )