Mesajı Okuyun
Old 12-08-2008, 16:52   #2
madagaskar

 
Varsayılan

Kiracı adi yazılı kira sözleşmesine itiraz ediyorsa bu imzaya itirazdır.
kiralayan adi yazılı kira sözleşmesine dayandığından ve imza inkarı bulunduğundan kiralayan artık icra mahkemesinden itirazın kaldırılmasını ve tahliyeyi talep edemez. (269b I)ilamsız tahliyede itirazın geçici kaldırılması kurumu olmadığından icra mahkemesi imzanın borçluya ait olup olmadığı incelemesine giremez.

FAKAT : Kiralayan kiracı ile başka bir belge ile kira ilişkisini ispat ederse ( ki olayımızda noterde düzenlenmiş tahliye taahhüdü) icra mahkemesinden itirazın kaldırılmasını ve tahliyeyi isteyebilir. (Prof.Dr. Baki Kuru İcra İflas Hukuku El Kitabı sayfa 716 ) ( istenirse sayfayı tarayıp gönderebilirim)
Yargıtay kararı da bulursam göndereceğim.
saygılar iyi çalışmalar

Alıntı:
Yazan barışkurşun
Elimizde adi yazılı kira sözleşmesi ve bir de ayrıca noterde düzenlenmiş tahliye taahhüdü mevcut. Kiracı kira parasını ödemediği sebeple; Borçlu-kiracıya ihtarlı ödeme emri gönderildi. Ancak borçlu süresinde kira akdine itiraz etti. İcra Hukuk Mahkemesi'nde itirazın kaldırılması ve tahliye davası açmak isitiyorum. Noterde düzenlenmiş tahliye taahhüdünün kira akdini ispat ettiğine bu sebeple de İcra Hukuk Mahkemesinin tahliye davasına bakabileceğine ilişkin Yargıtay Kararı arıyorum. Tşk.