Mesajı Okuyun
Old 04-08-2008, 09:27   #2
üye18087

 
Varsayılan

işe iade konusunda bilindiği üzere 18. maddede belirtilen yazılı bir usul vardır. eğer işçiye, çıkarılma nedeni yazılı olarak bildirilmezse, sırf bu nedenle fesih geçersiz sayılacak,işçinin işe iade talebi kabul edilecektir. bunun gibi işçi işten çıkarılırken savunması alınmamışsa bu da bir şekil eksikliğidir.

boş kağıda attığı imza ise muhtemelen, şirketin, işçinin kendine dava açması halinde kendini garantiye almak için yaptığı bir şeydir. büyük ihtimalle bir ibraname olarak çıkacaktır karşınıza. ibraname konusunda ise, Yargıtay tüm alacaklarımı aldım, alacağım kalmamıştır şeklinde bir ibranameye itibar etmemekte.

eğer ibranamede tüm kalemler ayrı ayrı gösterilmişse, "yani haftlık izin, yıllık izin, fazla mesai ücreti vs. alacağım kalmamıştır gibi" Yargıtay bunu geçerli kabul etmektedir. eğer fesih sonrası verilen para ibranamede belirtilmişse, makbuz gibi kabul edilip, işçinin alacağı daha fazla ise bu alacaktan mahsup edilir.

işçinin genel müdür olduğunu kanıtlamada ise, şirketi temsil gibi bi yetkisi varsa bir imza sirküleri veya ticaret sicil gazetesinde bir ilan olması gerekir diye düşünüyorum. yukarıda saydığınız konularda yetkili bir kişi ise, bunun tanık ifadeleri ile de kanıtlanması gerektiği kanaatindeyim.