Mesajı Okuyun
Old 28-07-2008, 11:22   #1
ayseyildirim

 
Varsayılan Adam Öldürme/ Barut Atıklarının Delil Değeri/ ÇOOK Acil

Önümde bir cinayet dosyası var. Müvekkil birden fazla şahsı silahla öldürmekten yargılanıyor. Adli tıp incelemesi neticesinde müvekkilin olay gecesi giydiği gömleğin kolunda barut atığına rastlanmış. OLay yerinde sadece bir cesette 17 kurşun var. Ancak müvekkil olay gecesi olay mahallinde kesinlikle değil.Ayrıca olay mahallinde bulkunan başkaca sanıklar ve tanıklarca da bu doğrulanyo bir tek tanık dışında...

Aslında soru şu bu barut atığının hangi silahtan çıktığının tespiti yapılabilirmi çünkü olay yerinde kullanılan silahlar kayıp.Mermilerden yada benzeri diğer maktullerin üzerlerinden olayın üzerinden 8 ay geçtikten sonra alıanacak barut atıkları ile karşılaştırıldığında, aradan zaman geçmiş olması nedeni ile bu atıkların özelliklerini kaybetmesi vs. gib bir durum ortaya çıkabilir mi. Ayrıca 17 kurşun sadce bir cesette ise ve daha azla kurşun bulunmuşsa bu durumda müvekkilin sadece kolunda mı barut atığı olur. daha yaygın olması gerekmez mi.

Kısaca bu barut atıkları aksi ispatlanabilir bir delil olsa da anlattığım şekilde aksini ispat etmek imkanı varmıdır. Ancak çok acil cevap rica edeceğim. teşekkü ederim.