Mesajı Okuyun
Old 25-07-2008, 08:30   #87
Av. Fatih KARACA

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Derya Konak
Bu kanun teklifine sessiz kalanların, yeşil pasaport konusuna gelince "en kıdemli=kıdemsiz" formülünü dayatması düşündürücü.

Sn. Konak,

Bu kanun teklifine sessiz kalıp kalmadığımı nasıl anladığınızı ben anlayamadım doğrusu. Ayrıca kıdem farkının meslekte herhangi bir ayrıcalığa yol açmasının söz konusu bile olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bence bu bir dayatma değil, avukatlık mesleğinin gereği ve özüdür. Bunun değiştirilmesi mesleğin temelinden dinamitlenmesidir. Avukatlıkta ne rütbeye ne de kıdeme yer yoktur. Avukatlık bir eşitler mesleğidir.

Alıntı:
Elbette stajını yeni bitirmiş bir avukat ile uzun yıllardır mesleği fiilen icra eden, 1961 ve 1982 Anayasaları dönemlerini görmüş tecrübeli meslektaş büyükleri arasında bir fark olmalı değil mi?Bu mantığın da, hakkaniyetin de bir gereğidir.

Görmüş geçirmiş bir avukatın elbetteki bir farkı olacaktır. Tecrübeli meslektaşlar zaten bunun karşılığını başka şekillerde alabilmekte ve kendilerine göre daha az tecrübeli avukatların da saygısını kazanmaktadırlar. Ancak daha ötesi olmaz, olamaz. Bir yasa maddesi ile avukatlar iki sınıfa ayrılamaz.

Bir avukatın tecrübeli olduğu için saygı görmesi başka şeydir ve fakat kağıt üzerinde diğer meslektaşlarına göre ayrıcalıklı olması çok başka bir şeydir.

Saygılarımla
Av. Fatih KARACA