Mesajı Okuyun
Old 23-07-2008, 08:39   #82
Av. Fatih KARACA

 
Rahatsiz

Alıntı:
Yazan Derya Konak
"...Meslekte beş yılını doldurmuş avukatlara..."

Değişiklik teklifinde aynen bu şekilde yazılı.

Ancak yüksek öğrenim görmüş bir memurun, üçüncü dereceye gelmesi için gereken asgari hizmet süresi 18 yıldır.Bu süre hâkim ve Cumhuriyet savcıları için 10-12 yıl olabilmektedir.Bu süre çeşitli nedenlerle daha uzun da olabilir.Bu nedenle "...En az 20 yılını doldurmuş bulunan avukatlara..." ibaresinin hakkaniyete daha uygun olacağı kanaatindeyim.

Selam ve saygılarımla.

Sn. Konak;

Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının 10-12 yılda almaya hak kazanabildiği yeşil pasaportun avukatlara neden 20 yılda verilmesi gerektiğini merak ettiğimi belirtmek isterim.

Benim fikrim, avukatlara yeşil pasaport alma hakkı getirilecekse, meslekte kıdem farkı gözetilmeksizin tüm avukatlara bu hak tanınmalıdır. Yoksa, Molierac'ın ünlü "...En kıdemlinin en kıdemsizden farkı yoktur..." sözü, içi boşaltılmış, bürolarımızın duvarında gelen müvekkillere gösteriş için asılan bir tabela olmaktan ileri gitmeyecektir.

Madem 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl, vs... avukatlıkta geçirilen süre, kimi hakların kullanılması için şart koşulacak, o halde cübbelerimizin yaka ve omuzlarına dikeceğimiz rütbe ve işaretlerle bunu açıkça belli edelim. Biz de buna göre KURMAY AVUKATLIK için hazırlıklarımızı yapalım. Kimbilir, günün birinde GENERAL AVUKAT bile olabiliriz.

Saygılarımla
Av. Fatih KARACA