Mesajı Okuyun
Old 15-07-2008, 13:09   #24
duyurucu1

 
Neşeli 011-Buz üzerinde çift kişilik dansa var mısınız?

011-BUZ ÜZERİNDE ÇİFT KİŞİLİK DANSA VAR MISINIZ ?

Evlilik çift kişilik buz dansı gibidir.Buz dansında dansı yöneten erkektir şüphesiz.Ama erkeğinde zaman zaman kadına tabi olarak yaptığı figürler vardır.Buz dansı birlikte güven içerisinde ve bireylerin birbirine tam teslim olarak yaptıkları çift kişilik bir oyundur.Çift kişilik evlilik oyunu da buz dansının aynıdır

Ancak,evlilik kurumu ve aile sosyal niteliğe sahiptir.Diğer sosyal kurum ve olgular gibi aile ve evlilik kurumu da zaman içerisinde değişir.

Aileyi oluşturan ilk temeller olan kadın ve erkek ,eğer başta ilkesiz birlik oluşturmuşlarsa, ya zamanla birlikte yaşama ilkelerini oluştururlar ya da oluşturamazlar.Birlkte yaşama ilkelerini oluşturabilirlerse ve bu ilkelere de uyarlarsa yaşamları boyu birlikleri devam eder.Eğer birlikte yaşama ilkelerini oluşturamamışlarsa,doğal olarak kadın ve erkek kendi doğruları uyarınca davranacak ve bunun da doğal sonucu boşanmadır.

Birlikte yaşama ilkelerinin oluşturulmasına rağmen,zaman içerisinde aile içerisinde eşler arasındaki ilişkide kalite bozulmuşsa, eskiden olan standarttan düşme varsa,hoşnutsuzluk ve mutsuzluk,birbirine karşı olan duygu,düşünce ve davranışlar oluşmuşsa ve en önemlisi iletişimde aksaklık varsa tehlike çanları çalıyor demektir.Bu durumda ilk yapılacak iş ,sorunun nereden kaynaklandığını tespit edilmesidir.Sorun tespit edilirse çözümün nasıl olacağı gündeme gelir.Kadın ve erkek sorunun nasıl olacağına da birlikte karar vermelidirler.

Bu tıpkı doktorun hastalığa teşhis koyması gibidir.Yada tamircinin ses veren motorun hangi parçasının kırıldığını bulması gibidir.Ancak evlilikte teşhis koyan ve sorunu gidermeye çalışan iki doktor ve iki tamirci vardır.Kadın ve erkek.Yani sorun konsültasyon ile tespit edilmeli ve giderilmelidir.Boşanma en son çözümdür.Barışçıl yollar sonuna kadar denenmelidir.

Eşler arasında sorunu çözmeyip ertelemekte bir seçenektir.Ama erteleme ilerde sorunun daha artmış olarak ortaya çıkmasına zemin yaratır.En tehlikeli seçenek ertelemedir.”Yılanın başı küçükken ezilmelidir”Sorun da küçükken çözülmelidir.

Eşler ,aralarındaki sorunu çözmeğe çalışırken karşılıklı konuşmaları, kısa zamanda kavgaya dönüşüyorsa, kendi başlarına sorunu çözemiyorlar demektir. Bu durumda eşler karşılıklı düşman taraf gibi davranıyorlarsa;. İlk yapılacak iş ,eşlerin karşı taraflarda değil aynı tarafta olduklarına inanmalarını sağlamaktır.Bunun için konusunda uzman bir avukat ve psikoloğdan yardım alınabilir.

Ancak, eşlerde aynı tarafta oldukları değil karşı taraflarda oldukları düşüncesi hakimse artık barışçıl yollar bitmiş demektir.En kısa zamanda birliği fesh etmek gerek.Çünkü bu şekilde olan birlik içinde kalan bireylere, birlik zarar verir.